10 Secrets per mantenir les teves mascotes fresques i còmodes a l’estiu

A man gives a dog a bowl of water in the park. Golden Retriever quenches thirst in the heat outside

Mantenir fresques i còmodes les teves mascotes durant les temporades caloroses és crucial per a la seva salut i benestar. Aquí tens alguns trucs per ajudar a baixar la temperatura de les teves mascotes:

  1. Proporciona aigua fresca: Assegura’t que sempre tinguin accés a aigua neta i fresca. Canvia l’aigua amb freqüència perquè es mantingui freda.
  2. Mantén l’ambient fresc: Col·loca la teva mascota en una zona fresca i ventilada de la casa. Pots encendre un ventilador o aire condicionat per ajudar a mantenir la temperatura baixa.
  3. Tovalloles humides: Pots refrescar la teva mascota passant suaument una tovallola humida o fresca pel seu cos, especialment a les zones on la pell és més fina, com les potes i les orelles.
  4. Piscines per a mascotes: Si tens un jardí o espai exterior, proporciona una petita piscina perquè la teva mascota es refresqui. Assegura’t que la piscina tingui una profunditat adequada per a la teva mascota i supervisa el seu ús.
  5. Glaçons a l’aigua o joguines: Pots afegir glaçons a l’aigua de la teva mascota o fins i tot congelar joguines i premis perquè s’entretinguin mentre es refresquen.
  6. Passejos durant les hores fresques: Evita treure la teva mascota a passejar durant les hores punta de calor. Opta per passejar d’hora al matí o més tard a la nit.
  7. Terra fresca: Proporciona zones amb terres fresques, com ara rajoles o formigó, on la teva mascota pugui descansar i dissipar la calor.
  8. Tall de pèl: Si la teva mascota té pelatge llarg, considera tallar-li el pèl perquè sigui més curt durant els mesos d’estiu. Consulta amb un professional sobre la longitud adequada per evitar problemes de pell o cremades solars.
  9. Protecció solar: Aplica protector solar a les zones amb poc pèl o pell exposada per evitar cremades solars, especialment en gossos de pell clara o amb pèl molt fi.
  10. Supervisa la teva mascota: Estigues atent als senyals d’insolació, com ara ofec excessiu, letargia, vòmits o diarrea. Si sospites que la teva mascota té un cop de calor, porta-la al veterinari el més aviat possible.

Recorda que cada mascota és diferent i pot tenir necessitats específiques en funció de la seva raça, mida i edat. Sempre consulta al teu veterinari per obtenir assessorament personalitzat sobre com mantenir fresca i segura la teva mascota durant els mesos més càlids.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt