Publicat el Deixa un comentari

Com triar una caldera de biomassa per a habitatges unifamiliars

Estàs pensant a comprar-te un sistema de calefacció alimentat amb pèl·lets? Bé sigui en forma de caldera o d’estufa, aquests aparells suposen una opció interessant econòmica i mediambientalment.

Perquè encertis en la teva compra, aquí tens alguns consells i factors a tenir en compte a l’hora de prendre una decisió.

Per a un habitatge unifamiliar de 150 m², faria falta una caldera de 10 a 15 kW que pot escalfar la casa amb radiadors i seria necessari un dipòsit d’ACS d’uns 250 litres. El normal és que es calculi, amb uns 70 – 100 W/m².

La potència depèn de diversos factors, però sobretot dels metres quadrats a escalfar, l’aïllament de la casa i la zona climàtica.

Per fer una comparativa, 1 litre de gasoil equival energèticament a 2 kg de pèl·lets. El litre del gasoil costa el dia d’avui uns 89 cèntims d’euro, i 2 kg de pèl·lets una mica menys de 53 cèntims.

Elements a tenir en compte amb les característiques de la caldera:
1. Potència: A més de conèixer la potència que necessitem, hem de tenir en comptela potència real de l’estufa que estem comprant, potència nominal de la placa de característiques.

2. Rendiment: La potència nominal vindrà condicionada pel rendiment de l’aparell,haurà de ser superior al 75%. De manera que la potència real que tindrem, serà la potència nominal de la placa multiplicada pel rendiment.

3. Cendrer: Haurà de ser fàcilment extraïble, ja que l’haurem de retirar periòdicament les cendres generades en cremar-se el combustible sòlid.

4. Consum de quilograms de pèl·lets  per hora: Ens ajudarà a conèixer el cost que tindrem de combustible i l’autonomia que tindrà l’estufa.

5. Grandària del dipòsit: Com més gran sigui, major serà l’estufa i l’autonomia d’aquesta. Generalment n’hi ha prou amb una de 200L, encara que es recomana un de 300L

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.