Com triar una caldera de biomassa per a habitatges unifamiliars

Estàs pensant a comprar-te un sistema de calefacció alimentat amb pèl·lets? Bé sigui en forma de caldera o d’estufa, aquests aparells suposen una opció interessant econòmica i mediambientalment.

Perquè encertis en la teva compra, aquí tens alguns consells i factors a tenir en compte a l’hora de prendre una decisió.

Per a un habitatge unifamiliar de 150 m², faria falta una caldera de 10 a 15 kW que pot escalfar la casa amb radiadors i seria necessari un dipòsit d’ACS d’uns 250 litres. El normal és que es calculi, amb uns 70 – 100 W/m².

La potència depèn de diversos factors, però sobretot dels metres quadrats a escalfar, l’aïllament de la casa i la zona climàtica.

Per fer una comparativa, 1 litre de gasoil equival energèticament a 2 kg de pèl·lets. El litre del gasoil costa el dia d’avui uns 89 cèntims d’euro, i 2 kg de pèl·lets una mica menys de 53 cèntims.

Elements a tenir en compte amb les característiques de la caldera:
1. Potència: A més de conèixer la potència que necessitem, hem de tenir en comptela potència real de l’estufa que estem comprant, potència nominal de la placa de característiques.

2. Rendiment: La potència nominal vindrà condicionada pel rendiment de l’aparell,haurà de ser superior al 75%. De manera que la potència real que tindrem, serà la potència nominal de la placa multiplicada pel rendiment.

3. Cendrer: Haurà de ser fàcilment extraïble, ja que l’haurem de retirar periòdicament les cendres generades en cremar-se el combustible sòlid.

4. Consum de quilograms de pèl·lets  per hora: Ens ajudarà a conèixer el cost que tindrem de combustible i l’autonomia que tindrà l’estufa.

5. Grandària del dipòsit: Com més gran sigui, major serà l’estufa i l’autonomia d’aquesta. Generalment n’hi ha prou amb una de 200L, encara que es recomana un de 300L

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt