Recomanacions per triar pèl·let

Utilitza pèl·lets de qualitat, un producte que et garanteixi la màxima homogeneïtat possible, amb una densitat correcta i una baixa humitat. La forma més fàcil d’assegurar l’acompliment d’aquests paràmetres és comprar pèl·let certificat.

Hi ha alguns pèl·lets que estan certificats, coneixeràs Enplus o DINplus,

Enplus® es basa en l’estàndard internacional ISO 17225-2 la qual es refereix als pèl·lets de fusta.

DINplus es basa en l’estàndard alemany DIN CERTCO.

La norma Europea EN 14961-2 que es refereix a pèl·lets de fusta per a ús no industrial, estableix tres nivells de qualitat segons característiques tècniques: A1, A2 i B.

Els de Classe A1 provenen de fusta d’origen forestal i residus de fusta que no ha estat tractada químicament, amb baixos continguts en nitrogen, clor i cendres.

Els de Classe A2 són pèl·lets amb més percentatge de cendres, clor i nitrogen que l’anterior.

Els de Classe B poden utilitzar fusta que prové de reciclatge.

En el cas d’adquirir pèl·let sense certificació, fixa’t en què estigui ben compacte i sense restes de pols. Mira també que la seva densitat sigui superior a la de l’aigua i que, en aparença, presentin un color brillant i uniforme.

L’etiqueta que documenta el pèl·let que vas a comprar és important. Fixa’t en el percentatge de cendres, si és molt alt la teva caldera va a necessitar més manteniment i pot ser que generi problemes de corrosió, a més de que les emissions seran més altes.

La dada de la humitat apareix també en l’etiqueta, ha de ser inferior al 10%, com més alta sigui la humitat, la combustió d’aquest pèl·let generarà menys calor.

La capacitat calorífica ens permet comparar entre diferents fabricadores, et recomanem que adquireixis pèl·lets amb aquesta dada superior a 16,5 MJ/Kg.

A manera de comparativa, 1 litre de gasoil equival energèticament a 2 kg de pèl·lets. El litre del gasoil costa a dia d’avui uns 89 cèntims d’euro, i 2 kg de pèl·lets una mica menys de 53 cèntims.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt