Purgar radiadors

Purga de radiadors  en calefacció individual, durant els mesos en els quals els radiadors han estat inactius, es poden crear borses d’aire que van a parar als radiadors de calefacció central.

Aquest aire s’ha d’expulsar a través del purgat. Per a això, n’hi ha prou amb girar la vàlvula de purgat i esperar al fet que surti aigua, moment que indica que l’aire ha estat expulsat del tot.

Un bon truc per no embrutar l’habitació és situar una ampolla de plàstic sota la vàlvula perquè l’aigua caigui dins d’ella. Si a l’ampolla se li realitza un forat d’uns 10 mm de diàmetre en la part alta, prop del coll de la mateixa, es pot manipular la vàlvula amb un tornavís mentre tot el líquid queda dins del recipient.

Convé realitzar el purgat abans que comenci la temporada de calefacció. I sempre ha de realitzar-se amb el radiador fred, ja que fer-ho en calent pot provocar cremades.

No obstant això, si encara amb la caldera a ple rendiment l’usuari nota que el radiador no escalfa de forma adequada, potser el purgat no s’hagi realitzat correctament i calgui repetir-ho.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt