Consells i bones pràctiques per un estalvi d’energia

Mantenir la temperatura justa, cada grau de temperatura menys estalvia fins a un 6% en costos de calefacció. La temperatura ambienti del dia és perfecta entorn dels 20° C i en la nit, el millor és apagar la caldera o mantenir la temperatura en 16º C.
Les superfícies dels radiadors és important que no estiguin cobertes per mobles o teles, com les cortines o roba per assecar. El radiador irradia la calor a l’ambient i aquesta irradiació es veurà impedida si ho tapem.

L’aïllament dels tubs de la calefacció i de l’aigua calenta pot ser una bona mesura per evitar la pèrdua de la calor.
Assegurar l’hermetisme de portes i finestres, evitant les pèrdues de calor per escletxes i mals ajustos. Tancar les persianes a la nit i als matins ventilar durant 10 minuts és suficient.
Aquestes mesures aconseguiran un estalvi directe d’energia i per tant de diners en la factura de consum, però també reduiran el funcionament en temps excessiu de la caldera pel que les avaries podran trigar més a aparèixer.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt